5 de febr. 2017

SSOM : 10 ANYS FENT MEMÒRIA (2-2-2007/2-2-2017)

El SSOM –Santa Susanna Orígens i Memòria-, es va fundar el dia 2 de febrer de 2007, ara fa DEU anys, i va sorgir de les inquietuds d’una colla de gent per mantenir viva la memòria històrica del nostre poble, de la seva gent, les seves edificacions, els seus paratges naturals, els seus oficis, els seus costums i tradicions, els noms i denominacions autòctones i tots els seus elements més característics i identificatius. Vàrem obrir les portes a tothom, amb estima i voluntat de treballar pel poble, i en l’actualitat tenim un centenar de socis. Durant aquests anys hem comptat amb la col•laboració de molta gent que ha compartit amb nosaltres els seus coneixements, vivències, records i material, per tal de què el dia de demà, hom pugui tenir present el nostre passat. Sense tots ells, i sense els nostres socis, la nostra tasca no seria possible, la qual cosa els hi agraïm.

Durant tot aquest temps hem format part de la vida associativa del poble, però destaquem algunes de les accions encaminades a la defensa, conservació i divulgació del nostre patrimoni: la defensa de la Paret d’en Ratés, -amenaçada per les obres de les conduccions elèctriques que venien de la Subestació elèctrica-; la col•laboració en la confecció del Mapa del Patrimoni de Santa Susanna; la confecció del plànol SSOM que recull els elements del nostre patrimoni arquitectònic –actual i desaparegut-; la participació en l’organització de diferents edicions de les Jornades Europees del Patrimoni; la descoberta i recuperació del Molí Fariner d’en Jordà –juntament amb GESS, la Regidora de Cultura i Voluntariat-; la realització d’itineraris per l’entorn natural i comentats sobre el patrimoni; el curs sobre el nostre passat medieval; la col•laboració amb les escoles i altres entitats del poble, especialment amb l'entitat cultural ASAC, i amb la Biblioteca Municipal en diversos projectes; la participació a l’edició de les Guies de Recursos de les biblioteques del Maresme; la recuperació de la lligada popular de cintes per la Festa Major; l’organització de tertúlies sobre diversos temes, d’exposicions amb temàtiques diferents, sobre la Festa Major, les escoles, les tradicions religioses, concursos de fotografia, mostres de pessebres .... i a més, participem a les Fires d’Entitats, als actes de la Marató de TV3, als de l’arribada de la Flama del Canigó, i continuem la nostra tasca de recerca mitjançant entrevistes, enregistraments, publicacions –el Butlletí SSOM ja va pel número 28-... en fí, tantes coses que sense el vostre recolzament no seria possible haver-les portat a terme. 

Estem molt contents d’haver arribat fins a aquest aniversari i és per això que us donem a tots les gràcies, socis, amics, simpatitzants i seguidors de les xarxes socials, i tot i que les entitats cada cop tenim més entrebancs per poder fer la nostra tasca, desinteressada i sense finalitat de lucre, esperem poder seguir treballant per molts anys més !!!



El nostre aniversari ha tingut presència a la premsa, gràcies al conveni de col•laboració que l'Ajuntament de Santa Susanna té amb el Punt Diari, pel qual cada entitat pot publicar gratuïtament dos anuncis a l'any en l’edició del Maresme.




2 comentaris:

  1. Per molts i bons anys a tot l´equip que o feu possible.

    mil petonets

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, tot és possible amb l'ajuda dels nostres socis i col.laboradors.

    ResponElimina