5 de febr. 2017

EL FONS DEL MAS JORDÀ CONSULTABLE A LA WEB ARXIUS EN LINIA


Ja es pot consultar el fons documental del Mas Jordà a l'enllaç de la web del Departament de Cultura, això és possible gràcies a la cessió en comodat que ha fet el seu propietari, Pere Clarabuch Pellicer, a l'Arxiu Comarcal del Maresme, fet que permet que aquests documents estiguin a l'abast de tothom.  Podeu clicar l'enllaç


http://arxiusenlinia.cultura.gencat.cat/ Fons del Mas Jordà de Santa Susanna

Aquesta és la notícia publicada per l'Arxiu Comarcal del Maresme:

El passat divendres 11 de novembre, a la seu de l’Arxiu Comarcal del Maresme (ACM),  Pere Clarabuch, va oficialitzar el comodat de la documentació del seu fons patrimonial –Mas Jordà de Santa Susanna– amb la signatura del contracte de cessió en comodat dels documents a l’Arxiu Comarcal del Maresme, que  ben aviat serà ratificat pel President del ConsellMiquel Àngel Martínez Camarassa i el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila.

 Amb anterioritat a aquest acte, el mes de setembre de 2016, es varen iniciar les tasques de trasllat del fons de Can Jordà de Santa Susanna a la seu de l’Arxiu Comarcal, la seva classificació, inventari, catalogació, i descripció a partir de la norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC), que segueix els paràmetres estàndards internacionals. En paral·lel, es carregaren els 146 pergamins, regestats i digitalitzats per poder ser consultats a Internet.

 Des del  mes de juny de 2016 es pot consultar la descripció del fons complet al portal  “Arxius en línia” de la Generalitat de Catalunya.

L’estudi d’aquests documents permet conèixer nous aspectes de  la història de la comarca i de Santa Susanna, a partir de la microhistòria d’un mas i de les famílies que hi habiten. El fons conté 146 pergamins i més de 800 documents en suport paper i té un abast cronològic del segle XIII i el segle XX.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada