14 de set. 2012

JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI 2012: PASSEJADES PER LA HISTÒRIA DE SANTA SUSANNA

Amb aquest suggerent títol arrenca el programa dels actes programats amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni que es celebren a tot Catalunya i altres països d'Europa durant el cap de setmana del 28, 29 i 30 de setembre de 2012.
El programa s'enceta el divendres 28, a les 21 hores amb una conferència al Local Social "La romanització al Maresme", a càrrec de Martí Freixa.
El dissabte al matí visita guiada al Molí Fariner d'en Jordà, allà el Dr. Joaquim Graupera ens farà una xerrada sobre "Molins i moles. Un patrimoni per descobrir".  A partir de les 9 hores, davant la Llar d'Infants es podrà agafar el trenet per acostar-vos fins a Can Mestres, i amb una passejada, fins al Molí, en cas de pluja, la xerrada es farà al Local Social.
A les 11 del matí, visita al Museu de la Pagesia ón s'inaugura l'exposició "150 anys del Calendari dels Pagesos", l'entrada és gratuïta pels assistents a les jornades.
A la tarda, des de les 5 i fins les 8 del vespre, Portes obertes a la Capella de Santa Susanna. La família Illas col.labora perquè poguem visitar aquesta part importantíssima de la nostra història. Aquest acte es farà igualment en cas de pluja i és organitzat pel SSOM.
El diumenge a les 9,30, ens trobem tots al Parc del Colomer per fer un itinerari comentat pel nostre patrimoni històric, no serà un recorregut molt llarg i finalitzarà a Mas Galtés, amb visita a la col.lecció d'eines de l'Antonio Pi, aquest acte també és organitzat pel SSOM i es suspendrà en cas de pluja.
Acabat l'itinerari i amb temps al mig per l'esmorzar, a les 12,45 h. farem la Visita comentada a les pintures de l'Aureli Crosiet a l'Església Parroquial, a càrrec d'Isaac Candelario, Llicènciat en Història de l'Art i soci SSOM, aquest acte també és organitzat per la nostra entitat i es farà en cas de pluja.
Volem agrair a les famílies Illas-Ripoll i Pi la seva col.laboració en possibilitar-nos fer aquest programa.
L'organització és de l'Ajuntament de Santa Susanna, Regidoria de Cultura i col.laboren, a més del SSOM, GESS, Gent de Santa Susanna i Museu de la Pagesia, a més de la FMC i l'ACM que organitzen les jornades a Catalunya.
No us perdeu aquesta passejada per la nostra història i pel nostre patrimoni !!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada