7 de maig 2012

SEGUIM FENT ITINERARIS SSOM ....

El diumenge 18 de març quedem per fer el treball de camp del tercer ITINERARI SSOM. Comencem a la Plaça de Llillota i fem una incursió en terme de Tordera per visitar Sant Pere de Riu, seguim per la Feixa del Gram, Quatre Camins fins a Ca l'Esteve Burgada, i retornem a Llillota tot seguint el curs de la Riera de Santa Susanna, passant pel Molí Fariner.


Parada a Sant Pere de Riu


Ca l'Esteve Burgada

El diumenge de Pasqua vam fer una petita caminada perquè els padrins i padrines tinguessin temps d'anar a portar la mona als fillols.  Vam trobar-nos a l'alçada de la subestació elèctrica per vorejar el Veïnat i seguint el camí de Mas d'en Calça ens vam enfilar pel turó del Mas, baixant pel Sot de Can Rosich, on vam trobar la Font de la Cadireta, que des de fa un temps ja no raja.


El grup al punt més alt del recorregut


Font de la Cadireta, actualment no raja.

I el diumenge 22 d'abril vam fer l'Itinerari que acumula la vista de més patrimoni arquitectònic del què hem fet fins ara. Vam començar al costat del Pavelló esportiu, pel petit pont que ens porta a passar pel costat del conjunt format per Can Parera, Can Salvi i la Capella de Santa Susanna, de Can Bonet, amb la seva torre i de la Masia de Can Ratés. L'itinerari ens enfila per la muntanya de Can Torrent i passant per La Vall, arribem fins el cim de Montagut. Allà en Jürgen Solbrig, soci del SSOM, ens va fer una interessant explicació sobre les torres de telegrafia òptica i el seu funcionament. Vam baixar de Montagut amb una parada per refrescar-nos a la Font de Can Gelat, i passant per davant de la Masia de Can Gelat, de les més antigues de Santa Susanna, i de lluny, amb vistes a la Torre de Vall Xirau.


Inici de l'itinerari, amb La Capella i Can Bonet al fons.


Al costat de la Torre de Montagut


La barraca de l'ós


La Font de Can Gelat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada