7 de maig 2012

PROPERA EXPOSICIÓ SSOM

El setembre de 2010, l’EXPO SSOM ESCOLES ens va evocar a aquells anys de la nostra infantesa en què la nostra vida girava entorn de l’escola, els mestres, els companys, els jocs ....  Aquella exposició es va poder realitzar gràcies a la col.laboració de molta gent que va cedir els seus records, fotografies, material, etc... per posar a l’abast de tots els visitants una època important de les nostres vides.

Per aquest any tenim en projecte realitzar una altra exposició amb una temàtica diferent, els records de tots els esdeveniments que han girat entorn de la vida parroquial del municipi. 

L’exposició es celebrarà a la Masia de Can Ratés el primer cap de setmana de setembre, coincidint amb l’exposició ASAC.

Antigament, els veïns de Santa Susanna estaven dividits en dues parròquies pels serveis religiosos i sacramentals, Pineda de Mar, la part del poble i del pla,  i Sant Pere de Riu, la part del rieral i de muntanya.  Si s’havia de fer algun acte públic religiós, es feia a l’antiga Capella de Santa Susanna, propietat dels amos de Can Ratés, a càrrec del sacerdot de Pineda de Mar.

Davant la petició d’una junta de persones del poble, el Bisbat va enviar a Mn. Conrat Dalmau, que treballà, juntament amb els veïns, per obtenir, primer un local provisional on realitzar els actes de culte, i més tard erigir un temple que permetés tenir un lloc digne per ser l’església definitiva del poble.

L’església parroquial de Santa Susanna va ser beneïda pel Bisbe de Girona Josep Cartanyà Inglés el dia 31 de gener de l’any 1945, i es va erigir en parròquia per decret de 4 d’abril de 1952, signat pel Bisbe de Girona, que va entrar en vigor el dia 7 del mateix mes i any. L’acte solemne es va celebrar el dia 7 de juny, amb la consagració de l’Altar Major per part del Bisbe Dr. Cartanyà.

Per rememorar aquesta part de la nostra història i tots els esdeveniments que van lligats a la vida parroquial i a tota mena de celebracions religioses, demanem de nou la vostra col.laboració mitjançant la cessió de fotografies, material i records que ens volgueu deixar per l’exposició, sense la vostra col.laboració, no serà possible dur-la a terme.

Grup de persones a les escales de l'Església Parroquial de Santa Susanna (any 1950) 
Fotografia cedida per Josep Pons Toll


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada