25 d’abr. 2009

PER NADAL PUBLIQUEM EL BUTLLETÍ NÚM. 3

Coincidint amb les festes de Nadal, i més concretament amb la Mostra de Pessebres, ha sortit al carrer el número 3 del nostre Butlletí SSOM.

Aquest recull un interessant article amb el nom "Si no vols pols ... no vagis a l'era", ón hi ha un recull de les eres que encara existeixen en algunes masies de Santa Susanna, algunes més ben conservades que d'altres.

Les eres són un vestigi d'una agricultura, d'una manera de viure, d'un temps que ja ha desaparegut, destinat a batre els cereals (blat, ordi, civada) i també les llegums (fesols, faves, cigrons, llenties...)

També hi trobareu diferents articles de les nostres activitats de l'estiu, de la participació a la Diada Nacional de Catalunya i a la Marató de TV3, de la visita a Can Jordà, de la primera tertúlia SSOM que vam fer amb sota la temàtica de "Quan érem pagesos....", i una interessant entrevista amb en Pere Basart.

A l'espai dels passatemps, les places i parcs que s'amaguen a la sopa de lletres són :

Salvador Dalí, De la Pagesia; Del Colomer; Pau Casals; Corratgé; De la Palmera; Catalunya; Joan Miró; Europa; De La Guàrdia.

Les respostes a les preguntes de Nadal són :

1.- El Casal dels més Grans.

2.- Al Pavelló.

3.- L'any 1.999.

4.- A cavall.




I la Masia de la fotografia és Can Borràs, a la Carretera Vella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada