17 de jul. 2021

HEM SIGNAT EL MANIFEST A FAVOR DE LA DIGNIFICACIÓ DE LA VIL.LA ROMANA DEL ROSER DE CALELLA

 La plataforma per la dignificació de la vil.la romana de Calella, es va crear amb l’objectiu de sumar esforços per revertir una planificació urbanística que deixarà les excavacions de la zona del Roser, a l’aparcament d’un edifici ocupat pel supermercat Aldi i pisos, la nostra entitat es va adherir a la campanya signant a favor de la iniciativa.

La vil.la romana de Calella podria ser una de les més importants de la Mediterrània i de les més grans i ben conservades de la península ibèrica.  Data del segle I i va ser un centre de producció de vi i de les àmfores per transportar-lo per tot el Mediterrani. Està enterrada a la zona del Roser-Mujal i estava formada per tres parts, la vil.la residencial, la vil.la rústica i la vil.la fructuària.  Aquesta vil.la mirava al mar, donava a un dels ramals de la Via Augusta que sortida de Blanes i tenia davant mateix la platja (a l’alçada de l’actual carrer Església) i un port.  Les diferents parts de la vil.la es troben sota el Roser, la Carretera Nacional-II i sota els apartaments Toika, i la part que ara la plataforma defensa, està sota el terreny privat ubicat al costat de l’Hospital de Calella, davant el Tanatori, que s’ha utilitzat durant uns anys com a aparcament de vehicles.

La nostra entitat s'ha adherit al Manifest de la Plataforma per la dignificació de la Vil.la Romana de Calella, perquè no som un poble aïllat i ens interessa la defensa del patrimoni comarcal i de la nostra història passada.

Us animem a que us hi adheriu, a nivell particular, per evitar que el projecte segueixi endavant amb el beneplàcit de l'Ajuntament de Calella i de la Generalitat, però en contra de la voluntat veïnal d'un gran nombre de persones i entitats de Calella i de la comarca. També podeu compartir-ho amb amics i coneguts.

Podeu veure el manifest i fer la vostra adhesió al següent enllaç:

https://calellaromana.cat/#MANIFEST

Les imatges són extretes de la web a dalt enllaçada:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada