10 de febr. 2020

XIVa. TROBADA D'ENTITATS DE RECERCA LOCAL I COMARCAL DEL MARESME A SANTA SUSANNA

L’edició del 2020 de la XIVa. Trobada d'Entitats de recerca local i comarcal del Maresme se centrarà en l’estudi de l’estiueig i els viatgers al Maresme amb l’objectiu d’analitzar la incidència d’aquests dos fenòmens a la comarca i també posar-los en relació amb territoris propers de llarga tradició com per exemple la comarca de La Selva. Les diferents aportacions ens permetran fer una radiografia de les característiques de l’estiueig: en quins moments de l’any es produïa, quins grups socials el practicaven, quina incidència social, cultural i econòmica tenia, quines eren les poblacions amb major tradició d’estiueig, quina vinculació podem fer amb el turisme de finals del s. XX i de l’actualitat, entre d’altres. Un altre dels objectius serà referenciar els viatgers que van visitar la comarca i  que ha quedat d’aquests visites (escrits, imatges, fotografies, documents...).
És una activitat gratuïta i oberta a tothom que es celebrarà el 9 de maig de 2020 al Centre Cívic, cal inscripció prèvia. 
L'organització és a càrrec de l'Arxiu Comarcal del Maresme, Coordinadora de Centre d'Estudis de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner, SSOM Santa Susanna Orígens i Memòria, l'Ajuntament de Santa Susanna i el Consell Comarcal del Maresme.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada