6 de jul. 2018

XII TROBADA D'ENTITATS DE RECERCA LOCAL I COMARCAL DEL MARESME A DOSRIUS

El dissabte 5 de maig assistim a la XII Trobada d'Entitats de recerca local i comarcal del Maresme, a Dosrius, sobre el tema l'"Aigua! recurs amb la comunicació vital, social, cultural i econòmic del Maresme". Interessantíssima ponència del Sr. Joan Manel Riera, director de l'Escola de Natura del Corredor "L'aigua transversal al Maresme", que ens fa reflexionar sobre què pot passar en un futur no massa llunyà, i després les comunicacions que ens han parlat de termes romanes, conduccions, moles molins, recs, mines, rierades, rogatives per l'aigua, rieres, arenys, fonts i un llarg etcètera, totes molt interessants, avui n'hem après un niu de tot el què té a veure amb aquest recurs natural imprescindible per a la nostra vida. No hem pogut ser a la visita de la tarda, però volem felicitar els organitzadors, Ajuntament de Dosrius, Arxiu Comarcal del Maresme i Institut Ramon Muntaner per una gran jornada, i també a tots els que han presentat les diverses comunicacions.

I dins la XII Trobada, en Xavier Soldevila ha presentat dues comunicacions, la primera sobre "els recs i els molins al pla del Grau al segle XV" i la segona en nom del SSOM, sobre "La Paret d'en Ratés: Història de la recuperació d'un espai hidràulic", la nostra benvolguda paret, el símbol de la nostra entitat ha estat protagonista per una estona a la trobada comarcal, estem molt contents!

També volem donar les gràcies al Centre d'Estudis Vilassarencs i a l'Ajuntament de Dosrius, ja que amb les publicacions que ens han obsequiat anem engrandint la nostra petita biblioteca SSOM.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada