14 d’oct. 2017

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE SOBRE EL MAS JORDÀ DE SANTA SUSANNA

El dissabte dia 1 de juliol, es va fer la presentació del llibre "El Mas Jordà de Santa Susanna, des de la prehistòria fins els nostres dies. Una aproximació multidisciplinar", a la Sala Polivalent de la Biblioteca Vall d'Alfatà, amb la presència dels autors i la família Clarabuch-Vicent, propietària del Mas, i amb una gran assistència de públic que van fer que la sala s'omplís amb cent deu persones. 
La regidora de Cultura va donar la benvinguda i el Sr. Alexis Serrano, Director de l'Arxiu Comarcal del Maresme, va fer la introducció a la presentació del llibre, a càrrec d'en Xavier Soldevila i Temporal, que en va destacar l'excepcionalitat de l'obra, amb l'estudi de la història del Mas i la seva gent, des de múltiples vessants al llarg dos milenis. Va continuar en Pere Clarabuch amb la cronologia del com i el perquè dels estudis fets, i va fer la cloenda l'Alcalde. A la sortida, l'Ajuntament va obsequiar els assistents amb un exemplar de la publicació i un refrigeri. 
Estem molt contents de poder tenir aquesta publicació a la col.lecció local de la Biblioteca Vall d'Alfatà, i a la nostra petita Biblioteca SSOM, gràcies a l'enorme treball feta pels autors, Ramon Coll Monteagudo, sobre el jaciment arqueològic; Roger Sala Bartrolí i Robert Tamba sobre la prospecció geofísica, Jesús Rodríguez Blanco, sobre la casa aloera de Pineda i Mas Jordà, Alexandra Capdevila Muntadas, amb l'estudi dels Jordà als Clarabuch, Joaquim Graupera Graupera i el mateix Pere Clarabuch sobre el patrimoni arquitectònic del Mas, Alexis Serrano Méndez sobre el tractament arxivístic del fons documental del Mas Jordà i Oriol Clarabuch Vicent, sobre la descripció de l'entorn. 
A tots ells l'enhorabona per aquesta publicació, que si us interessa, podeu adquirir a la Biblioteca Vall d'Alfatà o a la Papereria Nogueras. (Imatges SSOM-biblioteca Vall d'Alfatà-Joaquim Graupera).







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada