25 d’oct. 2010

TORDERA : UNA MIRADA AL PASSAT ...

La Regidoria de Cultura i el Cercle d’Història de Tordera van presentar el divendres 15 d'octubre, el primer documental inclòs al treball per a la recuperació de la memòria històrica local, “Una mirada al passat”. Aquest treball consta de tres documentals que tracten diferents fases de la història de Tordera explicada per la veus dels seus protagonistes.

La idea original i producció és de l'Ajuntament de Tordera i del Cercle d'Història de tordera, i la realització de l'empresa Sabem.com. L’elaboració dels documentals sobre la memòria històrica s’ha fet a través d’una Comissió Assessora, que ha seleccionat els personatges seguint criteris específics que asseguren la varietat i la pluralitat en les intervencions i alhora permeten la síntesi que requereix el format del treball.

El primer documental de la col·lecció tracta les festes, les tradicions i la societat de Tordera del 1930 al 1970, i compta amb un recull de les intervencions més representatives dels entrevistats, acompanyades de material gràfic, que il·lustra el fets que es narren. El segon documental tractarà l’evolució de Tordera i el tercer serà específic sobre la Guerra Civil. L’última fase del projecte per a la recuperació de la memòria històrica serà la publicació d’un llibre sobre la Guerra Civil i el primer període del franquisme a Tordera.

La presentació del documental “Tordera. Festes, tradicions i societat” va aplegar més de tres-centes persones al Teatre Clavé, entre ells els cinquanta entrevistas per a aquest treball. Per relació familiar vam poder ser-hi presents i va ser un acte simpàtic i emotiu. Visionar aquest documental val realment la pena, i ja es pot adquirir a les llibreries de Tordera a un preu de 3 euros; i també a través del servei de préstec de la biblioteca de Tordera. 

Felicitem aquesta iniciativa i el bon resultat del treball fet !!!



Foto de la portada del DVD "Festes, tradicions i societat", el primer de la col.lecció "Una mirada al passat".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada