26 de juny 2008

OBRES DAVANT EL CEIP MONTAGUT


La Junta Directiva en sessió de 22 de maig, va acordar fer arribar la nostra preocupació a l'Ajuntament pel destí dels dos arbres (un plàtan i una alzina centenaris) que es troben als marges de la Riera de Santa Susanna, en el tram de davant de l’edifici de la nova escola, així com també el nostre desacord amb el cobriment de la riera.

Sembla imminent l’inici de les obres per cobrir la Riera en aquest tram, de fet els pares mostren la seva preocupació perquè encara no estan iniciades. Pensem també que el cobriment es podria replantejar ja que en ella mateixa pot formar part del projecte educatiu: per la seva vegetació i fauna, per l’estudi de l’horografia i el paisatge mediterranis , els cicles de l’aigua …, com s’ha fet en altres municipis, tampoc pensem que representi un perill, fins el dia d’avui en cap moment s’ha produït cap accident, i si es prenen les mesures necessàries tampoc s’han de produir esllavissades.

Pensem que podria fer-se una protecció natural que permetés que tots aquests elements no fossin anul·lats i això seria també un potencial educatiu pels futurs alumnes del nou CEIP, com ho ha estat durant tants anys per tots els nens de Santa Susanna, que hem fet de la Riera l’escenari de molts dels nostres jocs i aprenentatge . Segurament no plantegem la solució ni més econòmica ni més senzilla, però segur que la més respectuosa amb l’entorn i amb la nostra identitat com a poble.

Donat que el tema sembla, per la imminència de les obres, que podrem incidir poc en aquesta qüestió del cobriment, sí que les obres que s’hi han d’executar han de respectar la vida d’aquests dos arbres centenaris, que d’altre banda creiem perfectament compatibles per la seva ubicació.
Per això, hem demanat a l'Ajuntament que si respectats el plàtan i l’alzina centenaris que es troben als marges de la Riera de Santa Susanna al tram de propera canalització i/o cobriment, davant de l’edifici de la nova escola.
L'última setmana de juliol s'han iniciat les obres i l'alzina ha estat podada i trasplantada. De moment, se'ns ha comunicat verbalment que el plàtan es pot salvar. Estarem pendents del decurs de les obres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada