21 de març 2018

MATARO POTATOES A LA BIBLIOTECA VALL D'ALFATÀ

El 19 d'octubre es va inaugurar a la Biblioteca Vall d’Alfatà, l’exposició itinerant MATARÓ POTATOES, EL TEMPS DE LA PATATA AL MARESME, organitzada per l’Arxiu Comarcal del Maresme en col.laboració amb el Consell Comarcal del Maresme, l’Ajuntament de Mataró, la Diputació de Barcelona i la Xarxa Productes de la Terra, i cedida temporalment al nostre poble.
Per l’acte de presentació, es va organitzar, de manera conjunta del SSOM amb la Biblioteca,una tertúlia oberta per a parlar d’aquells anys llunyans en què la comarca del Maresme fou pionera en la producció i exportació del tubercle més popular del regne vegetal, i que va comportar la transformació del sòl sorrenc de sauló de les planures del Maresme en grans extensions de regadiu. Al nostre poble, també s’hi van conrear i exportar les “Mataró Potatoes”.
Després de la projecció del vídeo de l'exposició, es va fer una tertúlia amb el públic assistent, entre el qual hi havia el testimoni de persones que havien portat coves de patates a carregar a l'estació de tren a Pineda, o que recordava els tràmits que es feien des del Sindicat de Pagesos. L'exposició va romandre instal.lada fins el 16 de novembre.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada