26 de juny 2008

CESSIÓ DEL PLÀNOL SSOM AL CEIP SANTA SUSANNA I AL CEIP MONTAGUT


Un dels nostres projectes és la catalogació de tots els elements que formen els paratges naturals, les masies (existents i desaparegudes), els elements més destacats del nostre patrimoni, els llocs d’especial interés ... tot això ho hem plasmat en un plànol del municipi que vam presentar a la Fira d’Entitats i ón després de moltes hores de feina hi ha assenyalats prop de dos-cents emplaçaments.

Aquest plànol ha despertat un gran interès entre els organismes oficials i algunes entitats del municipi, (Ajuntament, Policia Local, ADF...), als quals els hi hem cedit, tenint en compte els seus fins informatius i de protecció del medi.

Per això hem pensat també que és una bona eina de la qual ha de disposar l’escola. A partir del plànol poden sorgir projectes a desenvolupar a les classes, a través dels quals els nens de l’escola coneguin una mica més el terme municipal, els paratges naturals, les fonts, les denominacions autòctones, les masies, els elements patrimonials més destacats: el Molí Fariner d’en Rufus, la paret d’en Ratés, la Torre de Montagut, les capelles, les torres de guaita ...

De tota manera aquest és un plànol sobre el que s’està treballant continuament, potser dintre d’algun temps s’haurà ampliat amb les barraques de bosc, de camp, arbres i altres elements a destacar.

Així ho vam plantejar a l’Ajuntament, que va coincidir amb la nostra opinió, i aquest ha assumit les despeses d’impressió dels plànols que hem fet arribat als Directors del CEIP Santa Susanna i del CEIP Montagut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada