22 d’ag. 2024

PER LA FESTA MAJOR HEM PUBLICAT EL BUTLLETÍ SSOM NÚMERO 50 !!!


Ens fa molta il.lusió anunciar-ho, ja que això vol dir que hem arribat a publicar cinquanta números, a tres per anys, disset anys des que vam publicar el número 1.  

Per això us hem preparat un recull d’articles d’entre tots els butlletins editats, començant pels que tracten del nostre símbol preferit: la Paret d’en Ratés, ja que un dels principals motius de la nostra constitució va ser defensar-la de les amenaces que la feien perillar. Altres articles tracten del nostre patrimoni natural, com les fonts i la riera; del nostre patrimoni immoble, com la  Capella de Santa Susanna que va donar nom al poble, l’església parroquial o la Torreta; de les activitats al poble: la pagesia, el comerç, els oficis, el turisme; dels governs locals, la festa major, l’esbart dansaire, la ràdio i de l’arribada d’alguns serveis que avui dia ens sembla que sempre hi han estat, però no és així: l’electrificació o la recollida d’escombraries, i serveis imprescindibles, però que no hi son, com el cementiri municipal. Tot un recull de records i de nostàlgies d’un poble que ha passat de tenir com a activitat principal la pagesia a un creixement i una transformació profunda en els darrers quaranta anys.

En el mateix número fem també un homenatge als nostres col.laboradors, però amb una menció molt especial a l’Isidre Mollfulleda. El primer article d’en Sidru va sortir en el butlletí número 7, l’abril de l’any 2010, i fins el butlletí 49 del nadal de 2023, ens ha fet arribat un article per cada butlletí; molts cops completat amb algun dels seus poemes, que tants de premis li han reportat al llarg de la seva carrera literària.  Ara que en Sidru ja ens ha dit que no es veu en cor de seguir escrivint, com a agraïment i com a homenatge, finalitzem el recull amb el darrer article que ens va escriure, dedicat a les trementinaires.

Aquest número especial de gairebé cent pàgines, imprès a les Indústries Gràfiques Montserrat de Blanes, us demana una petita aportació per a les despeses d'impressió. En el cas dels socis, aquesta aportació compensa la quota del 2024, per aquest motiu, no el podreu trobar als llocs habituals, si no que ens l'heu de demanar a algun membre del SSOM, a l'oficina de Correus o al mail ssom@telefonica.net, i us el farem arribar.

Agraïment infinit a tots vosaltres, lector@s,  soci@s, amics, amigues i simpatitzants, amb la certesa que podem comptar amb vosaltres per omplir molts butlletins més amb la història del nostre poble.    



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada