17 de maig 2024

PER SANT ISIDRE PUBLIQUEM EL BUTLLETÍ SSOM NÚMERO 49

Coincidint amb la festivitat de Sant Isidre i a les portes d'un cap de setmana ple d'activitats, demà dissabte revetlla amb sopar popular i ball de plaça, i diumenge la festa a la Plaça de Llillota, publiquem el SSOM Butlletí número 49.  

En aquest butlletí podreu trobar informació sobre una troballa importantíssima que augmenta el nostre patrimoni: les restes de la Torreta. Queda molt encara per estudiar, però sembla que podria ser la sisena torre de guaita del nostre poble. També ens fa recular en el temps en Xavier Soldevila, que ens porta la història d’un dels masos de la part alta del nostre poble, a prop del Molí Fariner, el Mas Vibó. I amb la Lolita Bagot hem fet record de la seva botiga, oberta com a merceria al carrer Verge de Montserrat, però on hi podíem trobar una mica de tot i on, algunes noies del poble, s’hi van fer part o tot del seu aixovar.

També ens fem ressò dels quaranta anys del Local Social; un edifici projectat per equipaments culturals, sanitaris i socials, que va marcar un abans i un després a la vida social del nostre poble. Segur que molts recordareu quan, en el solar que ara ocupa, hi passejaven les gallines de la Teresina Roura.

Per cert, a la secció de notícies us expliquem les sorprenents informacions que hem sabut recentment, gràcies a la publicació del llibre La doble vida de Pierre Lottier, de l’historiador Xavier Juncosa.  Un passat fosc que creiem que els veïns de Santa Susanna desconeixien, ja que sabíem de la seva faceta de decorador, antiquari i restaurador, persona educada i de gustos refinats, però ara hem sabut més del seu passat; un passat que, segurament, ell va procurar que passés desapercebut. 

El podeu llegir i descarregar des de l'enllaç de sota,  i els propers dies en paper als punts habituals, Local Social, Estanc Papereria Nogueras, Oficina de correus i Biblioteca Vall d'Alfatà. 

Esperem que gaudiu de la seva lectura!!!


Descarregar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada