2 d’oct. 2010

24 DE SETEMBRE : RIERADA HISTÒRICA A SANTA SUSANNA

Ni els avis recordaven una avinguda d'aigua tan grossa com la que vam patir el divendres 24 de setembre, dia de la Mercè, a Santa Susanna.  Faltaven pocs minuts per les cinc de la tarda quan va començar a ploure amb força intensitat.  Hi ha punts del municipi on es van enregistrar 80 l/m2, i per la zona de Can Mestres, més de 100 l/m2, mentre que pel Montnegre sembla que s'enregistraven fins a 130 l/m2. El fet és que la forta pluja caiguda a la zona del Montnegre, que va durar fins cap a les vuit del vespre,  afegida amb les conseqüències de la nevada que vam patir al mes de març -arbres i branques caigudes-, van formar una avinguda d'aigua que va obturar alguns passos i va fer que la Riera es sortis de la seva llera en diversos punts on baixava amb molta intensitat, com des del baixador de Can Jordà, la Plaça de Llillota i fins al pont de davant de Can Burjons, que va descalçar.

També a partir de la Rambla del Montnegre, afectant tota la zona de cases i blocs de La Vall, al pont d'accés als blocs d'ón va arrencar la tanca protectora i l'aigua passava per sobre en tot el tram davant de l'escola Montagut, afectant també les cases del Pla de Can Ratés, d'ón es va endur part de la tanca de protecció de la Riera, i moltes propietats particulars i edificis municipals, com les escoles, el magatzem, el Pavelló Poliesportiu, la Llar d'Infants ....

La Policia Local va haver de tallar el trànsit que volia accedir a tota aquesta zona ja que transitar per allà era totalment impracticable, i l'aigua va baixar també pels carrers del poble, afectant baixos i subterranis i deixant un rastre de fang al seu pas. Per sort no hi va haver cap desgràcia personal, però si molts danys materials, com veieu a les imatges que us oferim a continuació, encara que obrim una galeria fotogràfica a la part dreta del blog perquè pogueu veure la multitut d'imatges pròpies i que la gent ens ha fet arribar.



L'aigua de la Riera sortint de la llera al pont de la Rambla del Montnegre, les alzines centenàries que veieu a la foto ja no hi són, no van poder aguantar l'embat de l'aigua i van caure a la llera de la Riera, havent de ser retirades pels serveis municipals.



La paret d'en Ratés, tan propera a la Riera, va veure com l'aigua passava pels seus dos costats, acompanyada de troncs i branques que l'aigua arrastrava.



El rastre que va deixar a l'alçada de la Plaça de Llillota, davant de Can Pastanaga ...




El molí fariner va aguantar divendres l'embestida dels troncs que arrosegava la riera, però urgeix treure'ls ja que estant posant en perill un element molt important del nostre patrimoni.





Moltes persones ens han facilitat fotografies i gravacions de la rierada, que passaran a formar part de l'arxiu del SSOM per a mostrar-ho en les ocasions que calgui, si teniu alguna imatge o vídeo i ens el voleu fer arribar, us demanem que contacteu amb nosaltres.   Com sempre, agraïm la col.laboració de la gent, que ens facilita molt la nostra feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada