2 d’oct. 2010

24, 25 i 26 DE SETEMBRE : JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI A SANTA SUSANNA

Tal i com us havíem anunciat, el passat cap de setmana el nostre poble va afegir-se per primer cop, a les Jornades Europees del Patrimoni, que  tenen lloc a tot Europa. Per això, les activitats programades durant el cap de setmana s'afegien a les més de 450 activitats gratuïtes que es celebraven a més de 200 municipis de Catalunya.

El divendres 24, a les 6 de la tarda, just l'hora que l'aigua que baixava per la Riera començava a sortir-se de la seva llera, va començar el curs d'Història de Catalunya des de Santa Susanna a càrrec de Ma. Teresa Massons, aquest curs té continuïtat i es seguirà fent els dies 29 d'octubre, 26 de novembre i finalitzarà el 17 de desembre.

El dissabte a la tarda va quedar oberta al públic l'exposició de les obres presentades al concurs de fotografia "El nostre Patrimoni", amb trenta-una obres sobre les quals el jurat ja havia emès el seu veredicte una hora abans.  A les sis de la tarda, Tanaka Teatre va oferir per als nens els seus Contes de Pirates.

El diumenge el matí, es va posar iniciar a la Plaça Catalunya, amb el CUC, la inauguració de l'itinerari de les Torres de Guaita, passant per la Torre de la Plana, la de Vall Xirau, i finalitzant a Can Ratés, amb vistes amb la de Can Bonet, ja que no hi va haver temps d'arribar fins la de Mas Galter. Totes han quedat degudament senyalitzades amb un tòtem informatiu is situ amb la descripció de la Torre, el seu origen, els elements més característics ... Amb aquests ja són cinc elements patrimonials més que tenim perfectament senyalitzats, juntament amb el búnquer de la platja i la paret d'en Ratés.

Seguidament, en Joaquim Graupera, llicenciat en Història i Geografia i llicencia en Grau en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona, va oferir una xerrada sobre les Torres de guaita a Catalunya i al Maresme.

Si voleu consultar el blog d'en Joaquim Graupera, molt interessant, trobareu un enllaç a la part dreta del nostre blog. I sobre la xerrada que va fer a Santa Susanna, podeu clicar aquest enllaç i hi trobareu també un ampli reportatge fotogràfic: http://quimgraupera.blogspot.com/2010/09/les-torres-de-defensa-de-santa-susanna.html

Després es va fer la presentació oficial del Mapa del Patrimoni de Santa Susanna. Van intervenir l'Alcalde Josep Monreal, en Pere Barbado, tècnic de l'Oficina de Patrimoni de la Diputació de Barcelona, i en Marc Bosch, autor material del treball.

En Marc Bosch va agrair a la nostra entitat tota la col.laboració que li vam donar per la confecció d'aquest interessant treball, consultable a la pàgina de la Diputació de Barcelona, a la web municipal i a través de l'enllaç amb el nostre blog. Entre altres coses va destacar el gran servei que li va fer el mapa que el SSOM
havia confeccionat amb els elements de patrimoni arquitectònic i natural del municipi, i també la col.laboració acompanyant-lo a diferents indrets del municipi i oferint-li informació i material que l'entitat tenia disponible.

Per acabar, es va fer el lliurament de premis i records als participants del concurs fotogràfic i es va acabar amb un petit refrigeri ofert per l'Ajuntament.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada