12 de maig 2023

PER SANT ISIDRE PUBLIQUEM EL BUTLLETÍ SSOM NÚM. 46 I EL BUTLLETÍ NÚM. 14 DEL GRUP DE NATURA DE LA VALL D'ALFATÀ

A les portes de la tradicional celebració de Sant Isidre, que tindrà lloc aquest cap de setmana, amb la revetlla popular el dissabte i la festa a Llillota el diumenge, publiquem el Butlletí SSOM núm. 46,  que ve acompanyat del Butlletí número 14 del Grup de Natura de la Vall d'Alfatà.   En aquest Butlletí us parlem de camins d'aigua. La Paret d'en Ratés, amb dades curioses que ens aporta l'estudi fet per en Josep Font Piqueras, d'Actium; la paret de Cal Tit, amenaçada de ser enguinçada pel mig segons el nou POUM, planejament que l'Ajuntament té en tràmit, reivindiquem la seva conservació i preservació com element històric. I altres...  recs, pous, safarejos, pericons .... tot el que ens testimonia la importància de l'agricultura pel nostre poble i l'obligació que tenim de preservar-la.  

Camins d'aigua salada, que en Xavier Soldevila ens explica amb la història del trast de a platja, l'embarcador on s'hi carregava llenya i carbó a l'Edat Mitjana, història en majúscules!. També hi trobareu els records d'en Sidru Mollfulleda i un record molt especial per en Rafel de Can Mas, que ens va deixar a les acaballes de l'any passat.  

Al Butlletí del Grup de Natura de la Vall d'Alfatà ens parlen d'hàbitats que s'estan perdent i que afecten a espècies que formen part del nostre patrimoni natural i que hem de protegir: amfibis i polinitzadors.

Com sempre, el nostre agraïment als que ens ajudeu a poder treure aquesta publicació que ja té una petita història de quinze anys.

El podeu llegir i descarregar des de l'enllaç de sota, diumenge en tindrem a la Plaça de Llillota,  i els propers dies el trobareu en paper als punts habituals, Local Social, Estanc Papereria Nogueras, Oficina de correus i Biblioteca Vall d'Alfatà. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada