21 de març 2019

10-3-2019 VISITA AL MUSEU D'ARENYS I A L'EXPOSICIÓ "ENEMIC A LA VISTA"

El  diumenge 10 de març varem fer una sortida per conèixer una mica més del nostre entorn, així que ens vam arribar fins a Arenys de Mar per visitar l’exposició “Enemic a la vista: la defensa de la Costa del Maresme (1936-1939)” al Museu d’Arenys de Mar. Una exposició molt interessant amb una reproducció d'un búnquer espectacular. Vam aprofitar per fer la visita a la col•lecció de puntes Frederic Marès i Deulovol, que aquest va donar en dipòsit amb la condició que fos exposada a Arenys de Mar sota el nom de Museu Marès de la Punta. Dins del Museu també vam visitar la sala dedicada a la història d’Arenys de Mar, des de les troballes del poblat ibèric de la Torre dels Encantats fins a la Guerra Civil. A dues passes vam visitar també el Museu Mollfulleda de Minerologia, creat per la donació del Sr. Joaquim Mollfulleda i Borrell de la seva colecció de minerals, és un dels museus monogràfics de carácter científic més important de Catalunya.

Ens va fer il.lusió trobar a l'exposició la fotografia del búnquer de la platja de Santa Susanna, i la referència de què n’hi havia dos, i també a la zona del museu Mollfulleda classificada per orígen dels mínerals, una “Beidellita”, procedent de Santa Susanna.

Mentre esperàvem l’hora de la visita també vàrem gaudir d’una passejada pel mercat dels brocanters que hi havia instal.lat a la Riera d’Arenys, i d’un matí de diumenge magnífic en bona companyia. Aprofitem per agrair les atencions que l’Assumpció Mir del Museu va tenir amb el nostre grup.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada