14 de març 2015

PROPERA TROBADA D'ENTITATS DE RECERCA LOCAL I COMARCAL DEL MARESME A CANET DE MAR

La trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme, que enguany arriba a la seva novena edició, es durà a terme el proper 11 d'abril a Canet de Mar i portarà per títol "Torres de guaita, defenses i fortificacions".

La proposta que es planteja permet un ampli ventall d'estudis des del punt de vista cronològic i territorial, fent una radiografia d'aquests elements arquitectònics en diferents èpoques i permet ampliar el marc geogràfic donant entrada a treballs de la comarca de la Selva que estudïin el vescomtat de Cabrera. Els treballs presentats poden tractar des d'elements defensius de poblats prehistòrics passant per castells, cases fortificades i emmurallades, torres de guaita, torres defensives, estructures de la guerra del francès i de guerra civil.

La nostra entitat participarà enguany en aquesta trobada amb la presentació d'una Ponència a càrrec d'en Xavier Soldevila i Temporal, llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Girona i Diplomat en Teologia per l'Institut de teologia de Girona i soci SSOM.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada