Us volem anunciar les properes activitats que portarem a terme durant el mes de maig, per començar el mateix dia 1 de maig, una activitat organitzada conjuntament entre els tres pobles veïns per les entitats següents: Vivelles cultura i entorn de Sant Genís, l'Associació Pepe Caralt de Veïns i amics del barri del Castell de malgrat, SCR La Barretina Vermella de Malgrat de Mar i SSOM de Santa Susanna. Ens uneixen moltes coses, les principals l'interès i l'estima per la nostra història, el nostre patrimoni i la nostra cultura.
Enguany el recorregut es fa a Santa Susanna i per això quedem a la plaça de Catalunya per sortir a les 9.30 hores, i encetar aquesta passejada i descoberta d'elements patrimonials del nostre poble.
I la segona activitat que hem preparat, i que ens fa especial il.lusió, és un curs d'història que amb el nom de "El nostre passat medieval: el vescomptat de Cabrera", anirà a càrrec d'en Xavier Soldevila i Temporal i tindrà lloc els dimecres dies 7, 14 i 21 de maig a les 20:00 hores al Local Social, amb una sortida de cloenda pel dia 24 de maig al Castell de Montsoriu.
En Xavier Soldevila és Llicenciat en geografia i història per la Universitat de Girona i diplomat en Teologia per l'Institut de Teologia de girona. Catedràtic d'Ensenyament secundari a l'Institut Euclides de Pineda de Mar i és el guanyador de la 11a. Beca "Vila de Malgrat" de l'any 2012.
El contingut del curs, que ens explica ell mateix és molt interessant "Des de fa molts anys que tots coneixem la “gran” història de la Catalunya medieval, amb els seus reis i comtes, amb els seus conflictes i els seus pactes, amb les seves glòries i les seves misèries. No sempre, però, tenim prou en compte que tot plegat passava en uns llocs concrets i sobretot, que condicionava la vida d’una gent amb noms i cognoms. Aquest curs pretén, justament, resseguir la història medieval d’un territori potser poc conegut, però que per a nosaltres, gent de l’alt Maresme, ens resulta ben proper: el vescomtat de Cabrera. En efecte, des de les Guilleries fins al mar, el domini dels vescomtes de Cabrera va deixar una empremta profunda als segles medievals. Apropar-nos a qui eren aquests grans senyors i com governaven els seus dominis, però també conèixer com s’organitzava el territori, amb les seves viles i masos, boscos i camins, i com vivien—o sobrevivien- les famílies que l’habitaven, seran els eixos bàsics de tres sessions teòriques que es complementaran amb una sortida al castell de Montsoriu, un dels llocs més emblemàtics de l’antic vescomtat que, des d’ara, ja no ens hauria de resultar un desconegut.".
Us animem a conèixer una mica més la nostra història . Podeu demanar més informació i/o fer les inscripcions a ssom@telefonica.net o als telèfons 630955735 o 649160872.
13 d’abr. 2014
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada