Durant els anys del seu funcionament va tenir una intensa activitat, va incorporar les millors maquinàries i forns per ser una indústria moderna i competitiva, i ho va aconseguir: l’any 1922 tenia una producció diària de 22.000 peces entre teules, rajols i altres peces destinades a la construcció, de diferents models.
Hem parlat amb en Pere Margall que pertany a l’última generació de la família que va treballar a la Bòbila i ens ha explicat els records tramesos pels seus avis i pare, i la seva experiència personal, doncs hi va treballar durant tretze anys.
A la portada del número 170 de la revista Germanor, setmanari de divulgació cultural de Malgrat de Mar, editada el 19 de març de 1.922, es narrava la visita que va fer a la bòbila en Narcís Garanger Sala i s’hi publiquen les fotografies fetes per Mn. M. Burch.
A les pàgines centrals del Butlletí SSOM podeu llegir l’article sorgit arrel de la xerrada amb en Pere Margall Cuatrecases, al qual agraïm l’atenció que ens va dispensar en una visita recent a casa seva, un relat molt interessant per conèixer la història d’una de les indústries més importants i emblemàtiques del nostre poble: la bòbila Margall.
La Bòbila Margall l'any 1922 (foto cedida per Pere Margall)
Treballadors de la bòbila (foto cedida Pere Margall)
La Bòbila després d'una de les inundacions sofertes (Foto Arxiu SSOM)
Hola familia Ssoms,
ResponEliminatot això esta molt be, però esperem més noticies
Bon Any i mil petonets Susanna
Hem actualitzat el blog, esperem que us agradi !!!
ResponElimina