18 de juny 2011

DESPERFECTES A LA CAPELLA DEL SANT CRIST DE BALASC

El dijous dia 9 de juny, un vehicle de grans dimensions va causar desperfectes al voladiu i part del teulat de la Capella del Sant Crist de Balasch.  Ni tan sols es va aturar, desconeixent-se per tant qui va ser el causant dels danys.

El SSOM va ser informat per la propietat i el dimarts 14 de juny, va fer entrada a l'Ajuntament d'un escrit sol.licitant la urgent protecció de la Capella, declarada Bé Cultural d'Interés Local, i ubicada en un encreuament de camins, amb gran trànsit rodat i de grans vehicles al seu voltant, que amenacen constantment la seva integritat.

Amb aquest escrit reivindicàvem el que ja vam presentar l'any 2010, en el qual exposàvem algunes alternatives per a la protecció d'aquest element del nostre patrimoni municipal.

Tan aviat com sigui protegida, ens hem compromès a col.laborar amb la propietat per assolir una restauració digna de la Capella.





3 comentaris:

  1. 23 de gener de 2012. CatPatrimoni ha fet la restauració de la Capella, només falta pintar-la, ha quedat molt bé, com sempre, uns grans professionals als que felicitem.

    ResponElimina
  2. Bon dia,
    M'agradaria saber sobre l'origen de la Capella del Sant Crist de Balasch, del sant i d'on ve això "de Balasch". La meva familia es diu Balasch de cognom i ens agradaria saber a qui o a on podriem preguntar. Gràcies.

    ResponElimina
  3. Molt bones, disculpa en la tardança en la nostra resposta. La Capella del Sant Crist de Balasch porta aquest nom perquè està ubicada al Pla de Balasch de Santa Susanna (nom del paratge), és una capella de titularitat privada, tot i que està qualificada com a Bé Cultural d'Interès Local. Si vols que et fem arribar més informació, envian's un mail a ssom@telefonica.net i et respondrem per mail. Moltes gràcies.

    ResponElimina