18 d’ag. 2007

65a. CURSA DE CINTES FESTA MAJOR

Un dels nostres projectes ha estat homenatjar la Comissió de Festes que fa seixanta-cinc anys, va decidir instaurar aquesta cursa de cintes per aixecar una mica l'ànim dels susannecs que havíen patit la guerra civil. Aquesta Comissió de Festes estava formada per l'Antònio Pi, en Pep Gili, en Jaume Martori, en Pere Basart i en Josep Puig.

Vam decidir fer alguns actes al voltant de la cursa de cintes, que van començar el dijous dia 9 d'agost, a les nou del vespre, amb una lligada popular de cintes, tal i com es feia abans. Per això es van reunir cap a una cinquantena de persones, grans i petits, que amb molta animació i bon humor van tallar, grapar, enrotllat i enganxar cintes perquè tot estés apunt per les curses de grans i petits que es celebraven el diumenge al matí i a la tarda.

A més durant els dies 11 i 12 d'agost van romandre exposades les ampliacions de quaranta-dues fotografies que ens van fer arribar veïns del poble i que mostraven la trajectòria d'aquesta cursa que s'ha celebrat de manera continuada durant seixanta-cinc anys.

El diumenge a la tarda, acabada la cursa de cintes es va retre aquest homenatge a les persones esmentades amb lliurament d'una placa commemorativa i un llarg aplaudiment dels presents que va fer emocionat tothom. En nom dels homenatjats, l'Antònio Pi va dirigir unes paraules ressaltant el gran esforç que suposava per ells en aquell temps organitzar la Festa Major, i dins d'ella la cursa de cintes, i que no s'esperaven que després de seixanta-cinc anys, se'ls hi reconeixés aquesta tasca.

Aquests actes van ser organitzats pel SSOM, amb el suport econòmic de l'Ajuntament de Santa Susanna i la col.laboració per l'exposició de fotografies d'ENEDLAB.