22 d’ag. 2012

JA S'ACOSTA L'EXPO MISSES DITES !!!

Ja falta poc, el dissabte 1 i el diumenge 2 de setembre podreu visitar a la Masia de Can Ratés l'Expo MISSES DITES, amb un recull fotogràfic i documental de setanta anys de la vida parroquial a Santa Susanna.
L'obertura de l'exposició el dissabte serà de les 5 de la tarda a les 8 del vespre, i el diumenge de 2/4 d'11 del matí a dues del migidia i de 5 de la tarda a 9 del vespre.
Us recordem també que coincidim amb la 4a. Exposició ASAC i que per tant hi haurà activitats de música, poesia, dansa, sardanes, havaneres amb cremat i el dissabte a la nit, revetlla organitzada pels Tocs amb els grups Jarp i Hotel Cochambre (hi ha a la venda entrades anticipades).
Aprofitem per agrair a tota la gent que ens està facilitant material fotogràfic i de tot tipus per poder mostrar a l'exposició, sense la vostra col.laboració no seria possible.


17 d’ag. 2012

EXPO MISSES DITES : 1 i 2 de setembre a la Masia de Can Ratés

I ja s'acosten les dates programades per l'exposició EXPO MISSES DITES, que es celebrarà el cap de setmana de l'1 i el 2 de setembre a la Masia de Can Ratés, coincidint amb la 4a. EXPOSICIÓ ASAC.

Durant tot el cap de setmana hi haurà diverses activitats a més de les dues exposicions, com la revetlla del dissabte a la nit, organitzada pels TOCS amb les actuacions del grup local JARP i de l'HOTEL COCHAMBRE, a més els TOCS s'encarregaran del servei de bar durant tot el cap de setmana.
També hi haurà música, poesia, danses tradicionals, sardanes, havaneres i rom cremat.

L'EXPO MISSES DITES serà un recorregut amb fotografies i d'altres objectes, sobre la vida parroquial dels últims setanta anys al nostre poble. Us recordem que si voleu exposar qualsevol material relacionat amb aquesta temàtica, podeu contactar amb nosaltres al mail ssom@telefonica.net o bé als telèfons 649160872 i 649025587.

Us esperem a Can Ratés el primer cap de setmana de setembre !!!



SEGUIMENT DEL PROJECTE MOLÍ FARINER

El projecte del Molí Fariner continua endavant, portem ja cinc intervencions durant les quals s'han fet tasques de neteja i desbrossament que han fet canviar la fesomia del paratge del molí, cobert per matolls des de feia temps.
Us recordem que aquest projecte, nascut del GESS, es porta a terme conjuntament amb el SSOM, sota la coordinació de la Regidoria de Cultura i amb la col.laboració de l'ADF Alt Maresme i de voluntaris i voluntàries per la recuperació del molí fariner.
A més de la presència d'en Joaquim Bou Illa a la sessió informativa, hem comptat amb les visites d'en Marc Bosch de l'empresa Antequem i d'en David Pavón de l'Associació Salvem la Vall de Pineda de Mar, i també  en breu esperem les visites d'en Jaume Vellvehí i en Joaquim Graupera, Doctor en Història de l'Art. També ens van visitar els nois i noies de l'Esplai de Santa Susanna, juntament amb els seus caps, que ens van donar un cop de ma en les tasques de neteja.

La setmana passada vam parar amb motiu de la Festa Major i del poble, i per aquest proper dissabte, a causa de l'onada de calor i de l'elevat risc d'incendi també ens veiem obligats a suspendre la trobada.

Us deixem un recull d'imatges, però us recordem que podeu fer el seguiment del projecte al blog :
 http://molifariner-santasusanna.blogspot.com.es/

També us volem suggerir que si aneu per allà tingueu molt en compte els senyals que adverteixen de no apropar-se a les edificacions, que per la seva inestabilitat poden comportar risc d'ensorrament.


Si no hi ha res de nou i voleu col.laborar en el projecte, ens trobem al Molí el dissabte 25 d'agost, a 2/4 de 7 de la tarda per reprendre les tasques, us hi esperem !!!











FESTA MAJOR 2012

Com cada any hem celebrat la nostra Festa Major, en honor a la nostra Patrona Santa Susanna, hem combinat actes tradicionals amb altres més novedosos, però no hi ha faltat les sardanes, el ball i concert a l'envelat, l'ofici solemne, l'homenatge als més grans, el pregó, els balls de gegants, la ballada de l'Esbart Dansaire, les curses de cintes per les quals el SSOM, socis i simpatitzants, vam preparar les cintes el dijous dia 9 d'agost a la nit, la trobada de percussió, acabant amb correfocs, focs i revetlla a la platja.

Volem destacar que el primer premi de la tradicional cursa de cintes, que arribava a l'edició número 72, fou en Joan Fluvià, soci del SSOM i que hi participa des de ben petit, enhorabona Joan !!!

També dir-vos que durant la Festa Major s'ha publicat el SSOM Butlletí número 14, que inclou la segona part del reportatge de l'Isaac Candelario sobre les pintures murals de l'església de Santa Susanna, i d'altres articles, com el de l'Isidre Mollfulleda sobre el Turó de la Guàrdia, o el dels primers establiments hotelers, a més de notícies i l'entrevista amb la Lola Nogué. El podeu trobar a la Biblioteca Municipal o demanar-lo al correu ssom@telefonica.net

Us deixem un petit reportatge en imatges de la festa !!







Fotografies : SSOM i Ajuntament de Santa Susanna

DECLARACIÓ DE NOUS BÉNS CULTURALS D'INTERÈS LOCAL

El Ple de l'Ajuntament del dia 10 d'agost actual ha acordat iniciar el procediment per declarar com a Bé Cultural d'interès Local (BCIL) les masies de Can Rabassa, Can torrent, Can Jordà, Can Gelat i les pintures murals de l'església parroquial, obra de l'Aureli Oller Crosiet.

L'estudi que serveix de base a aquesta declaració ha estat redactat per l'empresa Antequem, SL, de la qual coneixem i hem col.laborat amb en Marc Bosch de Dòria, que va fer els treballs del Mapa del Patrimoni de Santa Susanna.

Felicitem a l'Ajuntament per aquesta iniciativa al considerar una prioritat pel municipi preservar per al futur uns valors arquitectònics, urbanístics, etnològics, històrics i ambientals que configuren una particular personalitat que forma part de la història i de la cultura del nostre municipi.