26 de juny 2010

BASES DEL CONCURS DE FOTOGRAFIA: EL NOSTRE PATRIMONI



TEMA: EL NOSTRE PATRIMONI (Elements arquitectònics i patrimonials: capelles, torres de guaita, etc… excloent expressament les Masies).

Presentació de fotografies:

- Fins el 12 de setembre de 2.010.

- Enviar per correu a SSOM – Santa Susanna Orígens i Memòria. Plaça Catalunya, s/n 08398 Santa Susanna o portar-les personalment a l’Oficina de Correus de Santa Susanna, en horari de 9 a 11 del matí.

- Els dies 11 i 12 de setembre es podrán lliurar directament a l’EXPO SSOM ESCOLES a Can Ratés.

- Cada participant podrà presentar fins un màxim de 3 fotografies.

- Les fotografies estaran impreses amb una mida 20 x 30 sobre un suport de cartolina que sobresurti un mínim d’1 cm, de la foto, i hauran de portar el títol de la mateixa en el dors de la fotografia.

- Es presentaran amb un sobre tancat amb el títol de la fotografia imprés, i a l’interior les dades del participant: nom, cognoms, adreça, telèfon i adreça electrònica.

Jurat, veredicte i premis:

- El Jurat estarà format per persones vinculades amb el món de la fotografia i membres del SSOM.

- El veredicte es farà públic el dia 25 de setembre de 2.010 a Can Ratés.

- L’exposició de les obres es faran els dies 25 i 26 de setembre a Can Ratés.

- El Jurat escollirà les tres obres guanyadores que tindran els següent premis:

• 1r PREMI: 150 € i record.

• 2n PREMI: 100 € i record.

• 3r PREMI: 50 € i record.

- El lliurament de premis tindrà lloc diumenge 26 de setembre, a Can Ratés.

- Tots els participants rebran un record.

Les fotografies presentades quedaran en poder del SSOM que es reserva el dret de reproduir-les o publicar-les, citant el nom de l’autor.

L’organització no es fa responsable del contingut de les fotografies. Serà el participant qui es responsabilitzi de les mateixes i s’encarregui de tenir els permisos corresponents per la seva publicació.

Qualsevol eventualitat que sorgeixi serà resolta per la pròpia organització.

El veredicte del Jurat serà inapel•lable, i la participació en el concurs implica l’acceptació de les presents bases.




PROPERS PROJECTES SSOM : EXPO SSOM ESCOLES, JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI.


Els propers projectes de la nostra entitat per a l'estiu, començaran per la Festa Major, amb la ja tradicional lligada popular de cintes, a la Plaça Catalunya, el dimarts dia 10 al vespre.  També durant la Festa Major distribuirem el SSOM Butlletí número 8.

Ja al mes de setembre, com us havíem anunciat, farem l'EXPO SSOM ESCOLES, els dies 11 i 12 de setembre, a Can Ratés, coincidint amb la 2ª Exposició de l'entitat ASAC, Associació Susannenca d'Art i Cultura.  Ja tenim molt de material però quant més n'aporteu més lluïda serà l'exposició, agraïm moltíssim la col.laboració de les persones que ja ens han facilitat fotografies o tenen altre tipus de material a la nostra disposició.

El divendres següent, 17 de setembre, farem una tertúlia amb el nom QUAN ANÀVEM A ESTUDI ... a la qual convidarem a participar moltes persones que ens podran aportar records de les èpoques reflectides a l'exposició.

I el cap de setmana del 25 i 26 de setembre, participarem a les JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI.

Durant un cap de setmana del mes de setembre, més de 20 milions de persones de 49 països europeus prenen part en aquesta iniciativa que acosta el patrimoni arquitectònic monumental, amb multitud d'activitats gratuïtes perquè hi prenguin part els ciutadans europeus. A Catalunya es celebrarà del 24 al 26 de setembre de 2.010.

Des de l'Ajuntament s'ha decidit participar en aquestes jornades amb la presentació del Mapa del patrimoni, i el SSOM s'hi afegeix amb l'exposició i lliurament de premis del concurs fotogràfic EL NOSTRE PATRIMONI, que tindrà lloc a Can Ratés.   Publiquem les bases del concurs a continuació, i també estaran a disposició de qui les vulgui obtenir a la Biblioteca Municipal o es poden demanar a ssom@telefonica.net.

També podeu consultar el programa de les Jornades a la dreta del blog, clicant a l'enllaç que hi ha a l'apartat "Altres webs i llocs d'interès".

Esperem la vostra participació.





SSOM ALS ACTES D'ARRIBADA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ !


El 23 de juny, la revetlla de Sant Joan, diverses entitats del municipi es van unir per festejar l'arribada de la Flama del Canigó a Santa Susanna, amb la qual, després de la lectura del manifest, es va encendre la foguera de Sant Joan, a la Rambla dels Països Catalans.

El Club Ciclista Santa Susanna fou l'encarregat d'anar a buscar la Flama del Canigó a Malgrat de Mar, i els actes es van coordinar per La Barraka, l'entitat GESS, l'ADF, l'ASAC, Associació Susannenca d'Art i Cultura, amb la col.laboració de l'Esbart Dansaire de Santa Susanna amb la colla de grallers i del SSOM.

Els actes van començar amb l'arribada de la Flama cap a quarts de nou del vespre. En presència de la flama, es va donar lectura al manifest per part de la Núria Basart. Seguidament es va encendre la foguera mentre els grallers interpretaven algunes peces relacionades amb el foc. Mentre cremava la foguera, per part d'ASAC, es van ensenyar els passos del ball dels SET SALTS, que va ser ballada per molta gent i interpretada pels grallers de Santa Susanna. Finalment tothom va poder gaudir de les coques fetes per socis del SSOM, acompanyades de cava i refrescos cedits per l'Ajuntament de Santa Susanna.

Hi va participar un gran nombre de persones, el què va donar ànims per tornar a repetir  la festa l'any vinent.





SSOM AL FACEBOOK !!!



Aprofitant els nous canals de comunicació, la nostra enitat té pàgina a la xarxa social  Facebbok : SSOM SANTA SUSANNA ORÍGENS I MEMÒRIA, que s'ha posat en marxa recentment.

El Facebook és una xarxa social llançada el 2004 i que pertany a la companyia privada Facebook, Inc. La xarxa permet afegir gent com amics i enviar-los missatges, compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre d'altres coses; és obert per a tothom qui tingui més de 13 anys, i només cal una adreça de correu electrònic vàlida per registrar-s'hi.

En aquests moments el grup SSOM SANTA SUSANNA ORÍGENS I MEMÒRIA, on posem els propers esdeveniments i projectes, ja té 75 membres.